October 07, 2020 3 min read

Hej drage moje. "Anti-Starostne Kreme Miti in Resnice" je tematika pomembnosti sestavin produktov katere kupujemo in kako lahko svoji koži damo najboljše. Čas nam ne prizanaša in gubice počasi postajajo vedno bolj vidne ampak z dobrimi produkti ali pa metodami lahko ta proces tudi upočasnite. Spodaj pa navajam mite in resnice o anti-starostnih kremah.

Mit:Drazji je produkt, boljsi so rezultati

Resnica: 

Ne drži. Važno je kaj kreme/izdelki vsebujejo, torej kakšne so sestavine. Sama prisegam na naravno kozmetiko. Pred kratkim sem odkrila slovensko podjetje Cvetka Zeliščno Posestvo, kjer sami gojijo zelišča in sem izredno navdušena. Njihova Anti-Age krema za obrazme je še posebej navdušila. Njena sestava, vonj in seveda občutek, ki mi pusti na koži. Če omenim samo nekaj sestavin vam bo takoj jasno: avokadovo olje, mandljevo olje, mangovo maslo, karitejevo maslo, hialuronska kislina, kolagen..

Mit: Anti-starostne kreme so samo za stare ljudi

Resnica:

Nikoli ni prezgodaj za uporabo dobrih anti-age produktov. Sestavine so enake za vsakogar. Kar je zdravo za nekoga v 60-ih je zdravo tudi za nekoga v 30-ih letih. Prav tako se nekateri mladi bojijo da so anti-age kreme premočne za njih, tudi to ne drži. V vsakem primeru vedno izbirajte kreme na podlagi vašega tipa kože in problematike tako bo vedno produkt primeren za vas.

Mit: Ko vidite napredek, lahko prenehate uporabljati izdelke

Resnica: 

Tudi to ne drži. Vzdrževanje lepe kože je dolgotrajen proces. Pomembno je, da kožo konstantno negujete za dosego željenih rezultatov.

Mit: Nekoč lahko nehamo uporabljati sončne kreme

Resnica:

Ena bolj pomembnih stvari pri staranju kože je ta, da jo je treba zaščititi pred soncem - UV žarki. Tudi "nedolžen" sprehod na soncu lahko terja svoj davek. Že nekaj časa strokovnjaki poudarjajo in svetujejo, naj se sončne kreme z zaščito uporabljajo skozi celo leto. Tudi pod ličili in seveda najbolj pomembno; poleti na plaži. 


Kot novopećena mami lani sem bila kar malo v dilemi katere naravne sončne kreme kupiti. Najbolj pomembno mi je bilo to, da je krema naravna, kvalitetna in vseeno dovolj "močna" , da zaščiti najinega Nicolaia pred močnimi UV žarki. No in takrat sem prvič odkrila Zeliščno Posestvo Cvetka. Zaradi njihovih sončnih krem  sem potem odkrila tudi ostale kreme.

P.s.: z mojo kodo dobite kar -20% popusta : Sanja20


FEEL FREE TO FOLLOW ME ON INSTAGRAM

 

Myth: The Pricier a Product, the Better the Results

Truth: It's not necessarily the cost of the skin care product that determines its effectiveness — it's what's in it. I have discovered a natural bio cosmetics Cvetka Zeliscno Posestvo where they produce their own ingredients and I love it.

Myth: Once You See Improvement, You Can Stop Using Anti-Aging Products

Truth: Once you've gotten the results you want — to look younger and reduce wrinkles — you may think you can ditch your products and just enjoy that glow. But you may need to continue using your anti-aging skin care products after you see results in order to maintain them. 


Myth: Someday, You Can Stop Wearing Sunscreen

Truth: "People used to think that most sun damage was done before age 18, but this is a myth. Experts say we should use sunscreen all year around to protect our face/skin. Even under our makeup. Since I became a mom I wanted to find natural bio sunscreen that would protect my baby boy and I found it at Cvetka Zeliscno Posestvo. Since then I have been using their whole range of creams and not just sunscreen.

 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.